Bijgeloof en mythen bij blackjack

francesco-ungaro-Vz7G4PtmeHo-unsplash

Zoals met zoveel dingen in deze wereld, hebben mensen de neiging te geloven dat een mysterieuze gunst je kansen kan doen kantelen als je je houdt aan het volgen van een aantal rituelen, bewegingen en verhalen die ze waarschijnlijk hebben opgepikt uit een gelukskoekje of gelezen in een tabloid ergens. Hetzelfde geldt voor blackjack en hoe langer je het spel speelt, hoe meer je hoort over vreemde en ongebruikelijke tips en adviezen die je zouden moeten helpen het spel te winnen.

Net als bij stedelijke legendes kent niemand echt de grondgedachte of de oorsprong achter deze blackjack-bijgeloof en mythen, maar veel spelers accepteren deze overtuigingen als feiten en volgen ze zelfs bij elke blackjack-sessie die ze spelen. Sommigen beweren zelfs dat het voor hen echt werkt, maar als je heel goed zou kijken, zijn deze gevallen waarin deze mythen lijken te werken slechts één of zelfs twee keer voorgekomen – maar meestal faalden ze jammerlijk.

De volgende zijn enkele van de meer wijdverbreide overtuigingen en mythen die in menig blackjack-tafel over de hele wereld circuleren. Spelers wordt aangeraden om goed naar dit bijgeloof en mythen te kijken en voor zichzelf te zien hoe een overtuiging die ze leerden als goed advies, de reden zou kunnen zijn dat ze elke keer dat ze dit spel spelen aanzienlijke hoeveelheden geld verliezen.

Door kaarten te tellen, win je elke keer

Dit is een ernstige misvatting waaraan zelfs veteranen van dit spel ten prooi zijn gevallen. Kaarten tellen kan en zal uw winkansen vergroten, maar het geeft u geen garantie dat u elke hand zult winnen. Zelfs ervaren kaartentelteams hebben te maken met verliezende runs. Daarom mikken de meest succesvolle teams alleen op bepaalde doelen in het aantal handen dat ze spelen.

 Je moet een wiskunde-expert zijn om te winnen in Blackjack

Hoewel wiskundige genieën zoals de MIT blackjack-teams duidelijk een voordeel van 9 op 10 hebben in dit spel, kunnen andere, minder wiskundig ingestelde mensen gebruik maken van eenvoudige kaarttelstrategieën. Het enige dat nodig is, is dat ze weten hoe ze moeten optellen of aftrekken met enen, zodat ze de hoge of lage kaarten die nog in de stapel zitten kunnen bijhouden – en die informatie kunnen gebruiken om te beslissen hoeveel ze moeten inzetten.

 Neem de hele tijd gelijk geld

95% van de tijd nemen spelers gewoon even geld als ze een blackjack krijgen, terwijl de open kaart van de dealer een aas is. Het risico nemen kan echter de moeite waard zijn en er is degelijk wiskundig bewijs om dit te ondersteunen. De kans voor een dealer om een ​​10 in het gat te hebben, is slechts 3 op tien, terwijl de kansen daartegen een grotere 7 op 10 zijn – en een grotere winnaar worden.

 Neem altijd een verzekering

Als u een verzekering afsluit, moet u 13% van de winst van uw blackjack opgeven. Tenzij je een uitstekende kaartenteller bent die 1 van de 3 correct kan raden en zelfs met je verzekering kan breken, dan zal deze strategie het niet voor je redden en is het over het algemeen een slecht idee.

Het doel van Blackjack is om zo dicht mogelijk bij de 21 te komen

In tegenstelling tot wat veel spelers denken, is het doel bij blackjack niet om 21 te krijgen, maar om simpelweg de hand van de dealer te verslaan. Het is niet nodig om blackjack te krijgen en het is ook niet belangrijk om zo dicht mogelijk bij de 21 te komen. Wat belangrijk is, is dat je een hand hebt die hoger is dan die van de dealer. Veel spelers vallen voor deze valkuil en slaan wanneer ze moeten staan ​​en een solide hand behouden.

Blijf uit de buurt van slechte spelers

Blackjack is een spel waarbij u het opneemt tegen de dealer en wat anderen doen, heeft geen invloed op de uitkomst van uw lange termijn spel. Succes bij blackjack is te denken in termen van de lange termijn en niet stil te staan ​​bij de slechte spelen van anderen die slechts een paar handen kunnen beïnvloeden.

Verwacht een 10 als Dealer’s Hole Card

Veel spelers hanteren een strategie waarbij ze een 10 verwachten als de hole card van de dealer. Statistisch gezien is dit een zeer slecht advies, aangezien slechts 30% van de kaarten in een enkel kaartspel 10s kan zijn, terwijl dit in 70% van de tijd niet het geval is. Als vuistregel geldt dat elke keer dat een dealer een aas als open kaart heeft, u een 2-tegen-1-oneven heeft dat de thuiskaart van de dealer geen 10 is.

 Jij zult winnen – uiteindelijk

Statistisch gezien win je uiteindelijk 48% van je games op de lange termijn, maar dit zou honderden of zelfs duizenden uren speeltijd betekenen – wat onpraktisch en onwaarschijnlijk is. Blackjack is een gelijk spel, maar elke hand is onafhankelijk van de andere en heeft geen invloed op de uitkomst van volgende handen.

Iedereen heeft de kans om te winnen of te verliezen bij blackjack, maar geen enkele hoeveelheid bijgelovige of mythologische overtuigingen kan de kansen in uw voordeel veranderen. Blackjack is een spel dat vertrouwt op een degelijk wiskundig principe en deze kennis in uw voordeel gebruiken is de enige manier om uw voorsprong op de dealer te vergroten – en uiteindelijk het spel te winnen.